Hacked By Firehackturk/TURKZ.ORG/TESKİLAT-I SANCAK

Start

Op deze pagina's vind je algemene informatie over Roosteren, Oud Roosteren, Illikhoven en Visserweert. Zoals informatie over het dorp zelf, verenigingen en voorzingen

Roosteren (Limburgs: Roostere) is een dorp met ongeveer 1300 inwoners in de Nederlandse provincie Limburg,  de gemeente Echt-Susteren. Het is geografisch gezien de noordelijkste plaats van Zuid-Limburg, hoewel het formeel gezien bij Midden-Limburg hoort.

Roosteren ligt aan de Maas, tegenover het Belgische stadje Maaseik. Langs de oostelijke zijde van het dorp is het Julianakanaal aangelegd met parallel daaraan de autosnelweg A2. Bij het dorp horen twee kastelen, Kasteel Terborch en Kasteel Eyckholt, waarin tegenwoordig horeca is gevestigd. Daarnaast zijn er nog een aantal herenhuizen te vinden. Centraal in het dorp staat de Sint-Jacobuskerk, een zogenaamde waterstaatskerk (gebouwd met financiŽle steun van de landelijke overheid) uit 1843. Reeds daarvoor had Roosteren een kerk en parochie, tenminste sinds de 14e eeuw, mogelijk veel eerder.

Bron: Wikipedia


 

 

 

 

 

 

 

 


Maak gratis je eigen website | OnsDorpsWeb.nl: de leukste websitemaker voor iedereen!